Formålsbeskrivelse for forældrerådet

Formål

Forældrerådets formål er at støtte op om Friskolens aktiviteter såvel udadtil som indadtil samt at medvirke til, at Friskolen tilbyder nogle ekstra aktiviteter specielt for Friskolens elever.

Organisering: Forældrerådet referer til skolens ledelse ved kontakt til Skolelederen. Mødereferater fremsendes til skoleleder, som ligger dem på hjemmesiden og orientere bestyrelsen om relevante tiltag.

Forældrerådet vælger en kontaktperson.

Forældrerådet består af én forældre fra hvert klassetrin.

Valg af forældrerepræsentanter: Forældrerådsrepræsentanter fra hver årgang vælges en gang årligt ved første forældremøde i skoleåret.

Møder

Der afholdes fast fire møder om året:

1. Først i februar – planlæggelse af fastelavn
  2. Først i maj– planlæggelse af dimission/sommerfest
  3. Sidst i august – årets andre arrangementer (Forældrefest, -Fællesspisninger, – LAN, udflugter, basarer og loppemarkeder, Åben Hus- arrangementer,)?
  4. November – planlæggelse af julemarked

Herudover holdes der møder efter behov.

Hver mødes referent laver udkast til dagsorden og mødeindkalder til efterfølgende møde.

Opgaver i forældrerådet

Opfordre til at Ærø friskoles forældrekreds inddrages i skolens aktiviteter. Det være sig I det daglige arbejde men også afholdelse af særlige arrangementer.

Introducere nye forældre

Forældrerepræsentanten for hver gruppe tager imod nye forældre i gruppen, og informere om skolens værdier, rengøring, arrangementer og forventninger fra skolen til forældregruppen om deltagelse i aktiviteter.

Skolelederen kontakter de respektive forældrerådsrepræsentanter når ny familie er indmeldt på skolen!

Traditioner

Forældrerådet har til opgave at være tovholdere og uddelegere opgaverne ved de tilbagevendende traditioner:

1. Fastelavnsfest
  2. Dimission/sommerfest
  3. Julemarked

Derudover kunne det være: – Forældrefest, -fællesspisninger, udflugter, loppemarkeder, åben hus- arrangementer, vedligeholdelse og udbygning af skolens bygninger og omkringliggende områder, amt generelt medvirke til at gøre hverdagen lidt sjovere for børnene, m.m..

Forældreråd sørger for information til de forskellige arrangementer.

Forældrerådet kan i samarbejde med skolen og/eller Støtteforeningen for Ærø Friskole tage initiativ til andre arrangementer som har til formål at styrke fællesskabet og/eller tjene penge til skolen.

Forældremøder

Forældrerådsrepræsentanterne samarbejder med gruppelederen om afholdelse af forældremøder. Som udgangspunkt udarbejder gruppelederen udkast til mødedagsorden som sendes til forældrerådsrepræsentanterne, der kan tilføje evt. punkter og dernæst sende dagsorden til gruppens forældre. Det er forældrerådsrepræsentantens ansvar at sørge for at der bliver udarbejdet referat og evt. arrangere kaffe og kage til møderne.

Ved fælles forældremøder er det skolelederen der udarbejder dagsorden i samarbejde med kontaktpersonen for forældrerådet.