Fritiden - Ærø Friskoles SFO

I dag er der megen snak om læring i børnehave og sfo. Vores erfaring er, at børn af natur er nysgerrige og videbegærlige. To vigtige evner for læring som vi griber og bygger videre på, ved at vægte kreativitet, fantasi og undren højt. Læring foregår hele tiden og hele livet. Det er vores grundlæggende værdier i skolen, som sfo ´en vil understøtte i deres daglige praksis.

Kort sagt: Børn har lyst til at lære – vores opgave er at bevare den lyst.

OM FRITIDEN

Fritiden har til huse i en stor lys gymnastiksal. Her er der indrettet køkken og salen er inddelt i flytbare værk/væresteder. Et multifunktionelt rum, der inddeles med skillerum alt efter de aktiviteter, vi lægger for dagen. Herudover er der en repos med plads til hygge og stilletid.

Udendørs benytter vi først og fremmest skolens område, og når lejligheden byder sig resten af Ærøs skønne omgivelser.

Fritiden et sted børnene er i deres fritid og det mener vi bogstaveligt!

Der skal væres plads til at lege, lave ingenting, stresse af, hvile sig, kede sig, skabe sociale relationer, være eksperimenterende og skabende.

Vi har den oplevelse, at børnene har en sund lege- og omsorgskultur med sig fra skolen, så de er oftest optaget af at lege deres egne lege eller i gang ved kreabordet.

Om morgenen lægger vi vægt på at børnene får en god og rolig start på dagen. De kan spise morgenmad, spille spil, tegne eller andre af de mere stille aktiviteter.

Fritiden er et trygt og vedkommende sted, hvor trivsel og rummelighed giver plads til at børnene kan udvikle sig i samspil med tydelige, hjælpsomme og positive voksne.

Vi lægger stor vægt på at gøre børnene selvhjulpne, alt efter hvor de der i deres udvikling. Eksempelvis:

• Lære at ringe selv og lave legeaftaler eller andet med mor og far.
  • Hvad skal de i dag? Går de til fritidsinteresser eller andet.
  • Få kendskab til materialer og arbejde selvstændigt skabende.
  • Mærker efter i dem selv, hvad de vil og har brug for.
  • Løse konflikter.
  • Indgå i sociale relationer.

Fritidens værdigrundlag ligger i naturlig forlængelse af skolens værdigrundlag.

Overordnede regler: Respekter et ”STOP” og vær støttende i din kontakt.

PRAKTISKE FORHOLD FOR FRITIDEN

Madordning
Vi serverer så vidt så muligt økologisk mad. Der er, som i skolen, altid frugt og grøntsager fremme, som eleverne kan spise, når de har behov.

Tøj
Børnene skal have tøj med der passer til årstiden. Vi har desværre ikke tørreskab endnu….Ha’ gerne skiftetøj hængende på barnets plads.

Vi har en regel der hedder: Hjul under – hjelm på! Så er det praktisk at man har sin egen hjelm med.

Busordning
Børnene bliver blive fulgt til bussen af en voksen kl. 15.30 og 16.30 medmindre andet er aftalt.

Åbningstider
Fritiden er åben ml. kl. 13.30 – 16.30 på hverdage, fredage lukker vi kl. 16.00.

Der er morgenpasning hver morgen fra kl. 7.15-8.30 (dette tidspunkt vil blive rettet til i tilfælde af at bustiderne ændrer sig – ingen kommer til at stå ude og vente).

Åbning i skoleferierne
Hvis I har brug for pasning i skoleferierne, så husk at meddele det til skolens kontor. Fritiden har lukket min. 3 uger i sommerferien.

Personalet består af Randi Jepsen og Joyce Diddan Hilborg Hansen.
Begge er hjælpelærere i Merkur og Venus og har derfor et godt kendskab til børnenes dag.

Morgenpasningen varetages af Helle Albertsen og Pia Hansen.

Vi gør hvad vi kan for at have kendte og få vikarer, så hverdagen er tryg selvom Randi eller Joyce skulle være fraværende.

I Fritidens åbningstid kontakt: 24 97 63 10

• Joyce D. H. Hansen: 24 97 63 10
  • Randi Jepsen: 24 43 05 69

Udmeldelse af Fritiden
Der gælder samme udmeldingsregler som i skolen. Udmelding skal ske pr. brev eller mail til aeroefriskole@aeroefriskole.dk senest ved udgangen af en måned. Ønskes barnet eksempelvis udmeldt pr. 1.maj er sidste udmeldelsesfrist den 31. marts.
Gøres der kun brug af klippekort til morgenpasning er udmelding ikke nødvendig.