Ærø Friskole søger skoleleder

Ærø Friskole, Ærøskøbing

31. maj 2022

Vi har en fantastisk friskole på Ærø lige midt i Ærøskøbing by, i hjertet af det sydfynske øhav. Vi har en lærerstab, der brænder for undervisning på mange forskellige måder. Vi har elever, der griner og stiller alle de rigtige spørgsmål, og vi har en hulens masse, vi gerne vil. Men vi mangler den helt rigtige til at lede hele herligheden. Er det mon dig?

Ærø Friskole er en lille friskole med fokus på musik og kreativitet. Vi ligger midt i noget af Danmarks smukkeste natur, og det inddrager vi selvfølgelig i undervisningen.
Trivsel er forudsætning for læring, og på Ærø Friskole går trivsel forud for alt andet.
Skolen er grundlagt i 2007 og har til det kommende skoleår cirka 105 elever indskrevet.
Skolen har i en årrække haft en fast personalegruppe, som støtter op om hinanden og om den kommende leder.
Vi vægter et stærkt fællesskab på tværs af hele skolen. Derfor har vi hver dag morgensamling med sang. Ligesom skolens elever og ansatte spiser frokost sammen, som
laves på skolen.

Blik for både dagligdagens små trivialiteter og for de vilde visioner for fremtidens friskole

Du skal være det samlende led for ansatte, børn og forældre. Du skal gribe de bolde, som springer ud af vores dygtige læreres mange ideer og kommunikere det, så alle kan mærke
den skole, vi er en del af.

Du skal prioritere og indgå i de pædagogiske samtaler. Du skal sætte rammerne for, at lærergruppen kan udvikle sig pædagogisk og fagligt, og du skal kunne, ville og turde træffe
beslutninger for skolens retning.

Du skal være leder for “Fritiden” – vores elskede fritidsordning, hvor børnene udfolder sig om eftermiddagen, og du skal skabe sammenhæng mellem skolen og Fritiden.

Vores nye leder

• har erfaring som underviser og gerne som leder.
  • træder gerne frem, f.eks. ved morgensamlinger og festlige lejligheder.
  • går i dialog.
  • har lyst til at indgå samarbejde med Ærøs forskellige aktører for at skabe sammenhæng og synergi for alle børn på Ærø.
  • har lyst til at skabe netværk for vores skole i den frie skoleverden og lede os tættere på den tradition, som vi er en del af.

Erfaring med tjenestetidsplaner og skemalægning er en fordel, men er det ikke din stærke side, står skolens viceleder gennem mange år klar til at hjælpe Du vil også få god støtte til arbejdet med skolens økonomiske drift fra vores dygtige sekretær.

Ærø Friskole mangler en ny skoleleder, da den nuværende af private grunde var nødsaget til at opsige sin stilling. Vi har været glade for vores nuværende leder, som det seneste års tid bl.a. har lavet et grundigt arbejde med at få overblik og styr på skolens økonomi. Han efterlader skolen klar til det nye skoleår med skema og fagfordeling og med et realistisk budget for 2022.

Du og din familie skal være indstillet på at blive en del af lokalsamfundet, så hvis du er til havudsigt, lokalt forankret fællesskab og et ø-liv i konstant udvikling, er det heldigt, for bosætning er et ufravigeligt krav. Vi vil gerne være behjælpelige med at finde en overgangsbolig.

Vi venter gerne på den rette

Stillingen ønskes besat fra primo august 2022, eller snarest muligt derefter.

Løn efter gældende overenskomst for ledere ved frie grundskoler.

Mere information kan fås ved henvendelse til bestyrelsesformand Klaus Fynsk Norup på 28786904, eller på kfynsk@gmail.com.

Ansøgning, CV m.m. sendes til kfynsk@gmail.com senest den 15.6.2022.

Samtaler afholdes i uge 25.

For at se mere om Ærø Friskole:

www.aeroefriskole.dk

Vores værdigrundlag: