Nyt fra Merkur

30.maj

Onsdagsnatur

Kære alle. Vi er så heldige at vi på onsdag skal besøge Niels Ørum på deres skønne natursted/ gård ude i Voderup! For at kunne nå dette skal vi tidligt afsted!
Vi tager bussen derud 8.31 fra Ærøskøbing.

Vi har brug for at alle giver besked om hvor vi møder jeres barn!!: senest imorgen kl. 21

Busbørn der kommer med bussen bliver hentet ved busstopstedet ved skolen!
Børn der er i morgenfritiden bliver hentet i fritiden( kl. Ca 8.15)
Børn der møder ind i skolen( Merkur) skal møde ind senest kl. 8.10
Vi er hjemme til sædvanlig tid!

Eleverne får turtaske og drikkedunk med hjem imorgen,
Så er det jeres opgave at få dem gjort klar og med til onsdag!
Vi får mad med fra køkkenet som vi plejer!

Det bliver nogle lange gåture frem og tilbage til bussen, så sørg for godt fodtøj og friske veludhvilede børn!

Vi glæder os til sammen, at få en sansemættet sommeroplevelse.
Solskin fra Joyce og Maria

7. december

Krybbespil

Vi glæder os  til at se forældre, søskende, bedsteforældre m.fl. til
Merkurs krybbespil 2015, lørdag d. 12.12 ( nu på lørdag)

Kl. 10.15: Eleverne møder i klassen og gøres klar, publikum møder i køkkenet og drikker te/ kaffe/spiser kage.

Ca. 10.45: Opførelse af krybbespillet!

Vi har brug for mindst to bagenisser som vil bage !
Vi har brug for mindst to som vil stå for kaffe/te og borddækning!

Vigtigt: Meld tilbage hvor mange I kommer, hurtigst muligt!

Dramatiske lyshilsner fra
alle skuespillerne og Lilian, Joyce og Maria.

Merkur lige nu!

Kære alle.

Så er vi igang igen efter ferien.
Alle har været gode til at finde skole-rutinerne igen!

Imorgen tager vi på OnsdagsNaturen til Lunden og bruger det gode bålhus. Vi vil nemlig følge op på det lille onsdagsforløb om brand (bogen “Da legehuset brændte” og Leg og lær med Futte) med at Joyce lærer børnene om at lave bål/ laver et bål.
Lilian er også med, imorgen som “Mad-smører”- istedet for Joyce!
Sørg for at jeres børn har varmt tøj til turen, det blæser ofte overraskende koldt dernede!

Og så til flere huskere:
Husk at- Det er blevet Indesko-periode. Sørg for at give jeres barn indesko med, der kan stå på skolen!

Husk at- give besked hvis jeres barn skal noget andet end aftalt( allerhelst en mail til mig aftenen før, eller om morgenen på skolen til mig, svipser det kan man ringe til skolens telefon)
Vi bruger unødig tid på at undersøge det børnene fortæller, tid som bliver taget fra undervisningen, og som stresser os!

Og husk at- lave skoletid i weekenden, hvor I rydder op i Foldegemmeren og pennalhuset, og kigger i bøgerne med jeres barn!

Oktoberlys fra Maria ( og påvegne af Joyce)

Kære alle Merkurforældre!

Merkur- fællesskabet har kun været sammen i en uge men det føles allerede som en ” rigtig” gruppe,  det går rigtig godt! I fredags til samling med hele skolen, skulle hver gruppe optræde med noget. Vi lavede vores ” indre sol hilsen” og sang vores ugedags- sang( spørg jeres børn om dem). Alle var på scenen, og klarede det så flot. Efter kun 5 dage( for størstedelen af gruppen) optrådte de for hele skolen!

Vi vil gerne invitere de nye forældre( og ” gamle” forældre med nye børn) til en snak med mig og Joyce. Der vil vi have fokus på jeres fortælling om jeres barn og på hvad der er nyttigt for os at vide! Har I spørgsmål til os vedr. skolen så kan vi også snakke om dem!

Dette vil foregå i den kommende uge:
Tirsdag fra kl. 17 – 19
Onsdag fra kl. 16 – 18
Torsdag fra kl. 17 – 18

Der er afsat 20 min. til hver samtale. Det er uden børn!
Meld tilbage inden imorgen kl 17, hvornår det passer jer! ( så kommer tiderne ud senere imorgen aften) Kan I slet ikke inden for disse tider, så finder vi en anden tid til jer senere. ( men meld tilbage at I ikke kan, så I ikke kommer på listen) Vi ved godt at det er med kort varsel!

Husk iøvrigt forældremøde onsdag d. 26/8 kl. 17!

Merkur- kærlig hilsen fra Maria og på vegne af Joyce.

VELKOMMEN TIL ET NYT FANTASTISK SKOLEÅR

Velkommen til både nye og gamle forældre og elever!
Velkommen til et nyt gruppenavn.
vi er nu MERKUR (alle grupper har fået planetnavne)
Merkur er en lille planet og er den som er tættest på solen. Det synes vi passer godt til os!

Vi tager allerede hul på det nye skoleår på søndag kl. 10-12 (Hanne sender program ud)

DE TO FØRSTE UGER ER VELKOMSTUGER
              – HVOR MERKUR MØDER ALLE DAGE FRA  9 – 13.25

I velkomstugerne har vi fokus på
– at tage godt imod de nye Basisklasse- elever
– at lære hinanden at kende
– at skabe Merkurs nye kultur(Fællesskab)
– at indtage grupperum og garderobe med selvportrætter, trylledejsnavne, fotos m.m.

Vi har fået nye mails:
Joyce: joyce@aeroefriskole.dk
Maria: maria@aeroefriskole.dk

Har I spørgsmål, bekymringer eller informationer så er I altid velkommen til at skrive til Maria, som tjekker mails alle hverdage kl. 21.

Eller ring på tlf. 28 14 91 51 – alle hverdage fra 14-20.

Vi tror på en åben kommunikation og at det er er godt at tage fat på problematikker/spørgsmål inden de vokser sig for store!

Første forældremøde i Merkur er onsdag d. 26 august kl. 17

Vi glæder os til at komme i gang med et nyt skoleår med jeres børn.

Planetariske hilsner fra Joyce og Maria.