Mars

Mars er en del af vores mellemtrin – samværet i pauserne er ofte præget af samtale og stille hygge, men lysten til leg og boldspil er stadig en naturlig del af skolehverdagen.

Lektionen efter samling er genkendelig fra tidligere år. Vi siger godmorgen, snakker om dagens skema, madplan og tager evt. meddelelser. Denne rutine har vi for at sætte fokus på fællesskabet fra morgenstunden og for at skabe tryghed omkring resten af dagen.

Læring i Mars: 

Hverdagen i Mars skal yde tid og plads til faglighed, kreativitet og fordybelse. Vi bruger kreativitet i de boglige fag, hvor vi bla. har timer på tværs af fagene.

Herudover er der emneuger og andre aktiviteter i løbet af skoleåret, hvor eleverne lærer at samarbejde med de andre årgange. Dette betyder, at eleverne i Mars med stor tryghed omgås yngre og ældre elever – både i skole og i fritid.

I Mars har vi bla. stadig fokus på gruppearbejde. Vi arbejder hen imod en større forståelse for at samarbejde kræver kommunikation, diskussion, argumentation og kompromis. Tryghed er vigtigt for al læring. Vi prøver at bygge på børnenes interesser og begejstring. Vi arbejder ud fra, at vi lærer allerbedst, når vi øver os i at dele vores viden. I Mars er vi hele tiden i proces med at skabe vores egne erfaringer. Vi ønsker at få eleverne til at have lyst til at formidle deres viden. Det er vigtigt, at vi tør fejle, lære af vores fejl og prøve igen. Både børn og voksne skal udvise respekt for, at vi lærer i forskellige tempi og på forskellige måder – og at vi kan hjælpe hinanden, uanset klassetrin og alder.

Med skoledagens form i Mars bestræber vi os på at støtte og styrke de unges lyst til læring og mod til at kaste sig ærligt, nysgerrigt og undersøgende ud i stadig nye udfordringer.

Vi vil gerne kunne sende dem videre på deres færd i livet med rygsækken fyldt af livsmod, lyst og glæde.

Trivsel i Mars:

Trivsels – snakke er en naturlig del af vores hverdag, at elevens stemme har betydning, at vi er nysgerrige over for hinanden og udvise rummelighed ved at tillade hinandens forskelligheder.

Efter behov afholdes formelt trivselsmøde, elever og lærer sammensætter punkter til dagsordenen ud fra de aktuelle behov.

Indholdet på møderne tager udgangspunkt i, hvordan vi både styrker fællesskabet og den enkelte.

Trivselsmødet har også til hensigt at lære eleverne, at de er betydningsfulde i sig selv og for hinanden. Her styrkes følelsen af medbestemmelse, medejerskab og betydningsfuldhed i fællesskabet, der gerne skal være gennemgående i hele skoletiden og videre ud i livet.

Vores fokus er, hvordan vi bedst får skabt et trygt og givende fællesskab for klassen.

Skolens tre trivselsregler

  • 1.Husk at sige “stop”, når noget går over dine grænser. Et stop respekteres.
  • 2.Vi passer på hinanden – hjælper, tager hensyn og rydder op efter os.
  • 3.Vi siger ja til hinanden – ingen skal udelukkes i lege og fra fællesskabet.

 

Mars’ huskere – til forældrene: 

  • Kontaktinfomichael@aeroefriskole.dk eller kirsten@aeroefriskole.dk  Forvent svar indenfor 2 dage
  • Fravær: Er dit barn syg/holder fri, så mail til Michael michael@aeroefriskole.dk. eller Kirsten kirsten@aeroefriskole.dk Ved fri i mere end 2 dage, skal dit barn bedes fri hos skoleleder på skoleleder@aeroefriskole.dk
  • Kriser: Hvis I, i familien oplever kriser, det kan være skilsmisse, sygdom m.m. så er det en stor hjælp for jeres barn og os hvis I fortæller os det, så vi bedre kan forstå eleven og kan være der for at hjælpe! Informer os, så vi ved hvad der foregår i elevens liv.
  • Fester  i Mars: Ud fra Mars fællesskabsværdier opfordrer vi til, at alle i gruppen bliver inviteret til klassefester. Skriv altid en mail (ud over evt. invitationskort til uddeling i klassen) – så er I sikre på at alle har modtaget.

Michael Banke og Kirsten Ringgaard Jensen – gruppeledere i Mars